8-formet testspor


Jeg har bygget et ottetalsformet testspor til prøvekørsel af lokomotiver og hastighedsindstilling af lokomotiver med DCC-dekoder. Ved at bygge det som et ottetal opnås at lokomotiver køres til i modvendte kurver og dermed slides ensartet. Kurveradius er ca. 400 mm for at kunne testkøre alt materiel.

Sporet er ret nøjagtig 5 m langt, og ved hjælp af et stopur kan jeg måle den tid det tager et lokomotiv at tilbagelægge f. eks. 10 omgange = 50 m og derefter beregne hastigheden.

Klik for at forstørre
Fotografi af testsporet opstillet i kælderen.

Underbygningen er en 9 mm krydsfinerplade af fyrretræ hvis kanter er forstærket med 9x44 mm fyrrelister på højkant som er limet på ved hjælp af 21x21 mm fyrrelister til forstærkning af samlingen. Der er anbragt tvær- og diagonalafstivninger af 9x33 mm fyrrelister som er limet på, sidstnævnte hjælper fantastisk meget på pladens stivhed.

Sporet er Peco code 80 flexspor og krydsningen er Roco code 80 med 30 ° vinkel lagt på 3 mm korkstrimler. Tvang- og vingeskinnerne i krydsningen er anbragt efter NEM-normer, og sporrillebredden er derfor lidt stor til mit US-materiel, men da jeg har sørget for et ret sporstykke før og efter hjertestykkerne, går det meget godt alligevel.

Klik for at forstørre
Tegning af testsporet på krydsfinerplade.

Opdateret 2009-01-04